Maak een afspraak voor een kennismaking onder het genot van een cafezinho. Wij zijn te bereiken op 06 10019604 of laat hier uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

Gekloond kalf

Niet alleen in Nederland is agrotechnologie volop in ontwikkeling. Kijk maar wat er in de jongste nieuwsbrief van de Nederlandse ambassade in Brazilië staat:

 

"In Brazilië is de geboorte van het eerste op basis van cellen uit vetweefsel van een volwassen koe gekloonde kalf een feit. Deze nieuwe techniek werd uitgevoerd door Embrapa, het onderzoeksinstituut van het Braziliaanse Ministerie van Landbouw. Volgens het instituut – dat vier jaar aan de methode heeft gewerkt - is het kalf gezond en ontwikkelt het zich normaal. In onderzoeksliteratuur wordt eerder melding gemaakt van pogingen tot klonen op basis van geïnduceerde stamcellen uit vetweefselcellen. Dit is echter de eerste keer dat een dier levend en gezond wordt geboren. Nadat vetweefsel is weggehaald worden de vetcellen op kweek gezet. Vervolgens wordt het geïnjecteerd in een geprepareerde eicel. Het toedienen van schokken moet bevorderen dat het embryo zich binnen 7 dagen gaat ontwikkelen. Daarna wordt het geïmplanteerd in de draagmoeder. De zwangerschap duurde in dit geval 9 maanden en 20 dagen. Het kalf werd via een normale bevalling geboren en woog 35 kilo. De onderzoekers noemen de gelijkenis van het kalfje met de cel donor, zelf 2 jaar oud, opvallend."

 

Ik ben eigenlijk benieuwd of deze techniek ook al in Nederland bekend is en wordt toegepast.

 

Bron: Brazil Business in Brief juni, Valor, 7 mei en www.pecuaria.ruralbr.com.br d.d. 21 mei.