Maak een afspraak voor een kennismaking onder het genot van een cafezinho. Wij zijn te bereiken op 06 10019604 of laat hier uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

Seminar over zaken doen in Latijns Amerika

De Latijns Amerikaanse markten zijn groeiende en bieden veel mogelijkheden voor Nederlandse mkb-bedrijven. Tegelijk zijn het geen gemakkelijke markten. Comunicamos wil bedrijven graag helpen bij het zetten van de stap naar zaken doen met één of meer landen op dit continent. Daarom organiseer ik samen met twee ervaren collega-consultants in oktober een mini-seminar. Wij willen graag ondermeer op deze manier Nederlandse mkb-bedrijven en de Nederlandse economie ondersteunen. En ook de Latijns Amerikaanse samenlevingen kunnen profiteren van alle kennis en kwaliteit die Nederland in huis heeft. Denkt u al actief na over een mogelijke stap richting Brazilië of een Spaans Amerikaans land? Hebt u die stap al genomen en loopt u tegen hindernissen op? Of  is het alleen nog maar een voorzichtige gedachte en wilt u eerst weleens onderzoeken of het überhaupt een goed idee is voor uw bedrijf?

 
Laat ons weten wat uw vragen zijn en voor welk land, en we besteden er graag actief aandacht aan tijdens het seminar. Afhankelijk van de behoefte van deelnemende bedrijven zoemen we in op een land, een sector of een onderwerp. Ook zullen ondernemers die al eerder de stap waagden vertellen over hun ervaringen.
 
Deze onderwerpen komen zeker aan bod:
* mogelijkheden en beperkingen van het zaken doen met Latijns Amerika (en specifieke landen waar de deelnemende bedrijven plannen mee hebben)
* algemene obstakels en hoe die te vermijden of elimineren
* belastingen, invoerrechten en juridische regels
* mogelijkheden en beperkingen in het vinden van en communiceren met mogelijke partners
* taal en cultuur; zakelijke en sociale do’s & don’ts
Het seminar vindt in twee steden plaats: op 7 november om 15.00 u. in Tilburg en op 28 november om 15.00 u. in Heerenveen. Deelnamekosten: €60.  Er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje. Voor meer informatie of om u aan te melden: mailt u naar vs@comunicamos.nl of via www.elabup.com.
Zit Latijns Amerika nog niet in uw aandachtsgebied maar weet u dat een collega-ondernemer hiermee bezig is, dan vinden wij het prettig als u dit bericht aan hem of haar doorstuurt.
Wij zien u graag op 7 of 28 november!