Maak een afspraak voor een kennismaking onder het genot van een cafezinho. Wij zijn te bereiken op 06 10019604 of laat hier uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

Cursus Engels voor de aardbeienkoning

 
De afgelopen maanden heb ik samen met een ervaren collega een maatwerkcursus Engels verzorgd voor aardbeienexpert en rector-magnificus van de Aardbeienacademie Jan Robben uit Oirschot. Jan moet sinds kort met enige regelmaat presentaties in het Engels geven en wilde zijn spreek-, lees- en schrijfvaardigheid snel naar een hoger plan brengen. Daarom hebben we twintig contactsessies van elk anderhalf uur ontwikkeld waarin Jan telkens met één van ons in het Engels sprak over alles wat met zijn vak (het aardbeien telen) te maken heeft.

 
Elke sessie bereidde Jan voor met een door ons ontworpen huiswerkopdracht. Die bestond steeds uit audio- of videofragmenten van bijvoorbeeld Youtube of de BBC en een website die te maken had met aardbeien, zacht fruit of een ander aspect van Jans activiteiten. Daaraan gekoppeld waren vragen en opdrachten met soms wat theorie die Jan nog moeilijk vond en wat oefenmateriaal. In totaal heeft Jan Robben zo'n veertig uur of meer aan de verbetering van zijn Engels besteed. En dat was te merken tijdens de slotsessie op Jans eigen bedrijf waar we een rondleiding in het Engels kregen én als verrassing een echte high tea, door Jan en zijn vrouw zelf bereid met heerlijke Eton Mess (meringue, room en aardbeien) en scones met aardbeienpepermuntjam. Jan zelf over de cursus: "Het Engels spreken en schrijven gaat me nu een stuk makkelijker af dan toen ik er in februari mee begon." En wij zijn erg veel wijzer geworden over aardbeien...