Maak een afspraak voor een kennismaking onder het genot van een cafezinho. Wij zijn te bereiken op 06 10019604 of laat hier uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

Over u

Wie bent u? Herkent u zich in één of meerdere van deze omschrijvingen?

U zoekt kansen voor uw bedrijf, organisatie, product of dienst. 
U hebt het idee dat de Latijns-Amerikaanse markt die kansen biedt. Waarschijnlijk Brazilië maar wellicht ook Mexico of juist in nog wat minder ontdekte landen als Paraguay en Colombia. Of u houdt het binnen Europa en wilt aan de slag in Spanje of Portugal. Of u ziet net als steeds meer bedrijven een toekomst in bijvoorbeeld Mozambique of Angola. Maar klopt dat, en waar liggen die kansen? En wat moet u daarvoor doen? Dat wilt u graag onderzocht hebben. En als die kansen beter in beeld zijn, wilt u ze gaan pakken. Daarvoor moet u partners zoeken op die buitenlandse markt(-en). Maar u spreekt de taal niet, of niet goed genoeg. Of u wel maar uw medewerkers niet. En u weet ook niet precies waar je in je communicatie met dat buitenland rekening mee moet houden. En hoe die communicatie het beste kan verlopen. Comunicamos helpt u bij de matchmaking.

U wilt teksten vertaald naar/uit het Portugees, Spaans, Engels, Nederlands.
Omdat het zeker in Latijns Amerika ondanks de snelle economische ontwikkeling nog niet vanzelfsprekend is dat iedereen er Engels spreekt en leest.

U wilt Portugees of Spaans leren.
Omdat u zaken doet of wilt gaan doen met het land waar die taal wordt gesproken. Of omdat u er een huis hebt of vaak op vakantie gaat. Maar u wilt geen ouderwetse cursus op een schoolse manier met een strenge juf en veel huiswerk.

U wilt beter Engels leren.
Want u spreekt best wel Engels maar een biertje bestellen of over voetbal praten is toch wat anders dan een zakelijke presentatie houden voor een Engelssprekend publiek over een technisch ingewikkeld onderwerp.

U wilt uw buitenlandse medewerkers Engels of Nederlands leren.
Omdat de taal op uw werkvloer nu eenmaal Engels of Nederlands is en het verstandig Human Resources Management is om elke medewerker te helpen zowel privé als zakelijk goed uit de voeten te kunnen met die taal.

U wilt meer weten over de mogelijkheden van LinkedIn, Twitter, Facebook en Pinterest.
Want u bent best een vlotte prater en een goed netwerker die alleen moeite heeft om in te zien waarom iedereen zo hoog opgeeft over de inzet van social media. Dus wilt u inzicht in de mogelijkheden, do’s & don’ts van social media. En liefst ook nog wat praktische vaardigheden en een opstart voor uw eigen bedrijf of activiteit.

U vraagt zich af waarom politiek en overheid zulke moeizaam draaiende molens zijn.  
U bent een doorgewinterde onafhankelijke aanpakker maar u loopt toch steeds weer tegen die overheid en die politiek aan. En u wilt weten: “Hoe ga je daar nou het beste mee om, wat moet ik doen en wat kan ik het beste laten?”