Maak een afspraak voor een kennismaking onder het genot van een cafezinho. Wij zijn te bereiken op 06 10019604 of laat hier uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

Taaltraining

Comunicamos biedt maatwerktrainingen Portugees, Spaans, Engels en Nederlands. Dat kan door middel van een privécursus of een cursus in kleine groepjes, in-company of op een prettige Comunicamos-flexplek. Voor elke taaltraining geldt mijn eigen, tijdens vele onderwijsjaren ontwikkelde visie. Die bestaat uit minstens vier elementen: 

  1. Je leert pas iets als je je veilig voelt en vertrouwen hebt
  2. Elk mens doorloopt een eigen leerproces met een eigen leerstijl en eigen leerwensen
  3. Onderwijs is altijd wederkerig.
  4. De Socratische methode

Wat is de Socratische methode?

socrates

Ook al gaat u iets nieuws leren: U weet, kent en kunt al heel veel. Het is de taak van de trainer of docent om door middel van het stellen van de juiste vragen en het aandraaien van de juiste knoppen aan te sluiten bij wat een cursist al weet, kent en kan, bij wat hem of haar beweegt en positief prikkelt. Een goede docent brengt de kennis, motivatie en inzicht van de leerling op gang en naar buiten. Pas dan is leren effectief. Zorgen dat eruit komt wat erin zit! De Griekse filosoof Socrates (470 v. Chr. – 399 v. Chr.) geloofde met hart en ziel in deze manier van leren. Hij vergeleek die met het werk van zijn moeder die als vroedvrouw baby’s ter wereld bracht. Zo hielp Socrates zijn jonge leerlingen bij de geboorte van hun kennis, inzicht en wijsheid. Zo helpen we bij Comunicamos u uw kennis en inzicht te vergroten. We leren u graag kennen zodat we kunnen aansluiten bij wat u al weet, kent en kunt. En zodat we een training op maat kunnen bieden. Die dus voor elk bedrijf of persoon anders is. Maar u wilt in elk geval geen ouderwetse cursus op een schoolse manier met een strenge juf en veel huiswerk. Inhoud en methodiek hangen af van uw bedrijfsactiviteiten, uw specifieke wensen en mogelijkheden. Wat we wél altijd doen: gebruik maken van de nieuwste didactiek en digitale techniek zoals flipping the classroom, blended learning, contekstrijk leren en Skype.